11. Perakende Teknolojileri Konferansı, perakende ve bilişim sektörlerini buluşturdu. 1 trilyon TL’nin üstünde bir büyüklüğü temsil eden ZMD, verimliliğin anahtarının doğru teknoloji yatırımları olduğunu vurguladı.

Gıdadışı perakende sektörünün önemli temsilcisi Zincir Mağazalar Derneği tarafından düzenlenen 11. Perakende Teknolojileri Konferansı, perakende ve bilişim sektörü profesyonellerini buluşturdu. Perakende sektöründe verimlilik artırma, operasyonları geliştirme ve alışveriş deneyimini zenginleştirmeye yönelik teknolojik çözümlerin sahnede yer aldığı konferansta, sektör gündemindeki konulara da değinildi.

1 trilyon TL üzerinde bir ciroyu temsil eden Zincir Mağazalar Derneği, ev elektroniğinden kozmetiğe, yapı marketten hazır giyime gıda dışı kategorilerinde ülkenin en büyük perakendecilerinden oluşan üyeleriyle 55 bin satış noktasında 400 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Organize perakendenin yaygınlaşması ve kayıtlı ekonomiye katkısının artırılması amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, organize perakendenin enflasyonla mücadeledeki olumlu rolüne değinerek, sektördeki güçlü rekabet ortamının, tüketicilerin ihtiyaçlarının ekonomik koşullarda sağlanması ve fiyat – kalite dengesinin korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Sektörün 2025 yılı beklentilerine ve enflasyonla mücadele çalışmalarına da değinen Tınastepe, bu mücadelede tüm paydaşların ellerini taşın altına koymaları gerektiği çağrısını yaptı. Tınastepe şöyle devam etti: “Taşın altına hep birlikte elimizi koymamız gerekiyor. Bu süreci hasarsız atlatmak istiyorsak, maliyetlerimizi oluşturan bileşenlerin fahiş fiyat artışlarına artık dur dememiz gerekiyor. AVM’lerden bankalara, lojistik firmalarından çözüm ortaklarımıza sektörümüzün tüm paydaşlarının bu süreçte makuliyet ölçüsünden çıkmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü artık bu düzeyde artan maliyetleri fiyatlara yediremiyoruz.”

Konferansta ele alınan konularda yeni nesil çalışanların iş hayatından beklentileri, teknolojideki yeni trendler ve perakendeye etkisi, yeni pazarlama alanlarındaki fırsatlar gibi konular işlenirken, sahnede sunulan yeni teknolojik çözümlerle perakendenin verimlilik gündemine cevaplar arandı. Son oturumda Grammy adayı besteci ve orkestra şefi Esin Aydıngöz, müziğin tüketicinin alışveriş yolculuğundaki rolüne değindi.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız